A Helyszínek

A történetben előforduló Helyszínek. Az alábbiakban megpróbáljuk felvázolni és bemutatni a teljesség igénye nélkül, azokat a helyszíneket, ami a sztori során előtérbe kerül.

Stanton South Beach, Florida

Marriott Stanton South Beach hotel Miami szívében. A világhírű Ocean Drive strandján található trendteremtő szálloda ötvözi a modern kifinomultság és a nyugodt South Beach hangulatot.

Marriott Stanton South Beach
Marriott Stanton South Beach
Marriott Stanton South Beach

Atacama-sivatag, Chile

A csillagvizsgáló építése 2004-re nyúlik vissza. Az ezt megelőző két évtizeddel azonban a globális tudományos közösség már azonosította az ALMA jellemzőivel rendelkező rádióteleszkóp szükségességét.
1995-ben az NRAO, az ESO és az NAOJ által képviselt három partner teszteket végzett a chilei síkságon, pozitív eredménnyel. Ennek következtében 1999-ben Európa és Észak-Amerika egyetértési megállapodást írt alá, majd két évvel később Tokióban határozatot írtak alá az Atacama nagy milliméteres / szubmilliméteres tömb (ALMA = Atacama Large Millimeter/submillimeter Array) megépítésének közös szándékának támogatására Európa, Észak-Amerika és Japán között.

ALMA = Atacama Large Millimeter/submillimeter Array
ALMA = Atacama Large Millimeter/submillimeter Array

Goddard Űrközpont (NASA, GSFC)

A NASA Goddard űrrepülési központja Greenbeltben (Maryland) kulcsfontosságú szerepet játszik az ügynökség misszióinak minden aspektusában, a fejlesztéstől a pályamentesítésig.
Több mint 50 Goddard űrhajó fedezi fel a Földet, és szárnyal a Naprendszeren keresztül, megfigyeléseket gyűjtve, amelyeket a világ tudósai elemeznek és tanulmányoznak. Goddard küldetései számos tudományterületet támogatnak, beleértve a földtudományt, a naptudományt és a Nap-Föld környezetet, a bolygótanulmányokat és az asztrofizikát.

A NASA Goddard űrrepülési központja Greenbeltben
A NASA Goddard űrrepülési központja Greenbeltben
A NASA Goddard űrrepülési központja Greenbeltben

Wasington DC. Fehér Ház

A Fehér Ház (angolul: White House) az Amerikai Egyesült Államok mindenkori elnökének hivatalos lakóhelye és munkahelye Washingtonban. Mivel az elnök hivatala itt található

Az elnöki rezidencia épülete klasszicizáló stílusban, homokkőből épült. Nevét homlokzatának fehér színéről kapta. Pontos címe Pennsylvania Avenue NW 1600, Washington, USA. Az épület kódneve az amerikai titkosszolgálaton belül Crown.

Fehér ház Déli oldal, President Park
Fehér ház Északi oldal, Pennsylvania Avenue
Fehér ház Óvális Iroda

Moapa River Indian Reservation, Nevada
Apex Solar Napenergia telep

Az Apex Solar Facility a Boulder Solar leányvállalata. A cég Las Vegasztól néhány kilométerre létesített napenergia farmokkal járul hozzá Las Vegas elektromos áram igényének a kielégítéséhez.

Apex Solar Napenergia telep
Apex Solar Napenergia telep
Apex Solar Napenergia telep

2022 © Az Özönvíz - Powered By Platinum Design

Log in with your credentials

Forgot your details?